Jaunuzceltajai Ēģiptes nacionālajai bibliotēkai pietrūkst grāmatu un, iespējams, ka svinīgās atklāšanas laikā tās plaukti būs pustukši, ziņo šīs valsts prese.
Jaunā plašā Ēģiptes nacionālā bibliotēka ir viena no pasaules lielākajām un modernākajām grāmatu krātuvēm, tās marmorā kaltās ēkas celtniecība izmaksājusi aptuveni 180 miljonu ASV dolāru (108 miljonus latu), ēkai ir 13 stāvu, 35 000 lasītāju vietu un 240 kilometros plauktu iespējams ievietot aptuveni astoņus miljonus grāmatu.

Tomēr pašlaik problēma ir, ka plašie plaukti tā arī var palikt pustukši, jo valstij pēc ambiciozā projekta īstenošanas vairs nav līdzekļu, par ko iegādāt grāmatas. Jaunās bibliotēkas vadība paziņojusi, ka rudenī gaidāmajā bibliotēkas atklāšanas brīdī tajā, visticamāk, nebūs vairāk par 400 000 grāmatu.

Jaunās bibliotēkas vadītājs doktors Mohsens Zahrans pašlaik dažādās pasaules valstīs pūlas iegūt finansējumu grāmatu iegādei un grāmatu, kā arī videoierakstu un kompaktdisku dāvinājumus, raksta Ēģiptes prese. Problēmu sarežģī arī apstāklis, ka Ēģiptē kā musulmaņu zemē daudzas grāmatas bibliotēkā nemaz nedrīkst atrasties reliģisku un ideoloģisku apsvērumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!