Krievija nākusi klajā ar paziņojumu, ka 31. oktobrī virs Sīnāja pussalas Ēģiptē notikusī aviokatastrofa bija terorakts, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Krievijas lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321", kurš bija ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu, 31. oktobrī nogāzās Sīnāja pussalā. Dzīvību katastrofā zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) atzinis, ka katastrofas iemesls ir lidmašīnā sprāgusi bumba. "Var droši teikt, ka tas bija terorakts," paziņoja FDD vadītājs Aleksandrs Bortņikovs.

Sprāgstvielu pēdas atrastas lidmašīnas atlūzās, precizēts paziņojumā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien paziņojis, ka terorakta rīkotāji tiks atrasti un sodīti, lai kur arī tie atrastos.

"Mēs meklēsim viņus visur, lai kur arī viņi neslēptos. Mēs viņus atradīsim jebkurā vietā uz planētas un sodīsim," Putinu citē aģentūra "RIA Novosti".

Atbildību par traģēdiju drīz pēc katastrofas uzņēmās teroristu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts" nosaukums arābu valodā).

Vēstīts, ka 31. oktobrī virs Sīnāja pussalas Ēģiptē avarēja Krievijas lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321", kurš bija ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu.

Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā. Reisā lidoja pārsvarā tūristi no Krievijas.

Lai gan britu un ASV amatpersonas jau drīz pēc notikušā norādīja, ka katastrofas iemesls, domājams, ir terorakts, Ēģipte un Krievija ilgi uzstāja, ka tādus secinājumus izdarīt ir pāragri, kamēr nav atrasti pierādījumi.

Vēstīts, ka 31. oktobrī virs Sīnāja pussalas Ēģiptē avarēja Krievijas lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321", kurš bija ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!