Foto: AFP/Scanpix
Ēģiptes policija sestdienas rītā nošāvusi 75 gāztā prezidenta Muhameda Mursi atbalstītājus un vēl simtiem ievainojusi, paziņojusi Musulmaņu brālība un mediķi.

Islāmistu pārstāvis Murads Muhameds Ali sacīja, ka policija uz demonstrantiem šāvusi ar kaujas patronām. Kā pavēstījuši islāmistu izveidotā hospitāļa mediķi, vēl aptuveni 1000 cilvēku ievainoti.

Sadursmes demonstrantu un policijas starpā izcēlās sestdienas rītā uz lidostas ceļa, policijai šaujot ar asaru gāzi uz protestētājiem, kuri likumsargu virzienā raidīja akmeņus.

Sadursmes izcēlušās, kad pagaidu iekšlietu ministrs paziņoja, ka valdība rīkosies ātri, lai likvidētu islāmistu protesta nometni Kairas Nasra rajonā.

Jau ziņots, ka Ēģiptes armija 3.jūlijā pēc vairākas dienas ilgušiem protestiem, kuros piedalījās miljoniem cilvēku, paziņoja par konstitūcijas apturēšanu un par pirmā demokrātiski ievēlētā prezidenta atcelšanu no amata.

Pēc Mursi gāšanas armija iecēlusi pagaidu prezidentu Adli Mansuru, kurš solījis sarīkot parlamenta vēlēšanas 2014.gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!