Foto: Reuters/Scanpix

Ēģiptes jaunais prezidents Mohameds Mursi parakstījis rīkojumu par 572 notiesātu cilvēku amnestiju, žurnālistiem piektdien pavēstījis valsts izmeklēšanas komisijas, kura izskata pēc 2011. gada tautas revolūcijas sākšanās notiesāto lietas, pārstāvis Mahmuds Fauzi. Par to vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Lieākā daļa no amnestētājiem - 532 privātpersonas, kuras notiesājušas militārās tiesas. Vēl 40 amnestētie pastrādājuši nenozīmīgus pārkāpumus, norādīja Fauzi.

Pirms dažām dienām Ēģiptes Valsts komisija pēc 2011. gada revolūcijas notiesāto lietu izskatīšanā, kuru prezidents izveidoja jūlija sākumā, rekomendēja atbrīvot aptuveni 700 cilvēkus, kuri joprojām atrodas ieslodzījumā.

Komisija izskatīja to personu lietas, kuras notiesātas no oficiālā revolūcijas sākuma datuma 2011. gada 25. janvārī, līdz 2012. gada 30. jūnijam, kad Augstākā militārā padome varu nodeva tautas ievēlētajam prezidentam.

Komisija norāda, ka prezidentam iesniegtais saraksts ir tikai pirmie darba rezultāti, bet lietu izskatīšana vēl turpināsies.

Jau vēstīts, ka 60 gadus vecais Mursi kļūva par pirmo Ēģiptes prezidentu pēc Hosnī Mubaraka, kurš pirms 16 mēnešiem zaudēja varu tautas sacelšanās laikā. Mubarakam tiesa 2. jūnijā piesprieda mūža ieslodzījumu par protestantu nogalināšanu tautas sacelšanās laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!