Foto: AFP/Scanpix
Ēģipte izmantos zemūdeni, lai atrastu Vidusjūrā avarējušās pasažieru lidmašīnas melnās kastes, svētdien televīzijas uzrunā paziņojis Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi.

Pēc viņa teiktā, zemūdene, kas spēj darboties līdz 3000 metru dziļumam, jau devusies ceļā.

Prezidents arī norādījis, ka izmeklēšanā joprojām nav skaidras versijas par lidsabiedrības "EgyptAir" lidmašīnas katastrofas cēloņiem.

Ēģiptes civilās aviācijas ministrs Šarifs Fati iepriekš izteicās, ka "teroristu uzbrukums" ir ticamāks avārijas cēlonis nekā tehniskas kļūmes rašanās, tomēr prezidents norādījis, ka "iespējamas visas teorijas" un nevar apstiprināt nevienu atsevišķu versiju.

To pašu sestdien pēc tikšanās ar aviokatastrofas upuru tuviniekiem paziņoja arī Francijas ārlietu ministrs Žans Marks Ero.

"EgyptAir" pasažieru lidmašīna "Airbus A320" ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes uz Kairu trešdienas naktī un vēlāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radaru ekrāniem. Līdz šim atrastas dažas lidmašīnas atlūzas.

Kā ziņu aģentūrai AFP svētdien sacījis civilās aviācijas dienesta pārstāvis, neviens no katastrofas upuriem līdz šim nav atrasts. Meklēšanas darbi turpinās.

Sestdien tika ziņots, ka pirms katastrofas no lidmašīnas saņemti brīdinājuma signāli par dūmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!