Foto: AP/Scanpix

Ēģiptes prezidents Abdels Fatah al Sisi, reaģējot uz prasībām apžēlot iepriekšējā dienā notiesātos žurnālistus, otrdien paziņojis, ka varasiestādes "neiejauksies tiesas lietās".

Kā ziņots, Kairas tiesa pirmdien notiesāja trīs telekanāla "Al Jazeera" žurnālistus, tostarp Austrālijas latvieti Pēteri Gresti, atdzīstot viņus par vainīgiem Ēģiptes nomelnošanā un sadarbībā ar aizliegto islāmistu kustību Musulmaņu brālība.

Grestem, kā arī Kanādas un Ēģiptes pilsonim Mohamedam Fadelam Fami piespriests septiņu gadu cietumsods, bet trešajam žurnālistam - Ēģiptes pilsonim Baheram Mohamedam - desmit gadu cietumsods. Kopā ar žurnālistiem tiesāti vēl seši ēģiptieši - divi pirmdien tiesā attaisnoti, bet četriem piespriests septiņu gadu cietumsods.

Vēl 11 personas, tostarp trīs rietumvalstu žurnālisti, notiesāti aizmuguriski un viņiem piespriests desmit gadu cietumsods.

Virkne rietumvalstu, tostarp ASV, mudinājušas Sisi notiesātos žurnālistus apžēlot.

Taču Ēģiptes prezidenta kancelejas pārstāvis aģentūrai AFP norādījis, ka Sisi juridiski nevar žurnālistus apžēlot, kamēr lieta netiks izskatīta galīgajā instancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!