Foto: Reuters/Scanpix

Ēģiptes iedzīvotāju jautrību trešdien izraisījis prezidenta Abdelfataha al Sisi paziņojums, ka viņš ir tik apņēmības pilns atrisināt valsts ekonomisko krīzi, ka būtu gatavs pārdot sevi. Interneta jokdari līdera teikto nav atstājuši bez ievērības un drīz vien tīmekļa izsoļu vietnē "e-bay" parādījies Sisi pārdošanas piedāvājums.

"Ja tas būtu iespējams, es pārdotu sevi," Sisi trešdienas rītā teikto televīzijas uzrunā, runājot par ekonomiskās attīstības plānu līdz 2030. gadam, citē raidsabiedrība BBC.

Nebija ilgi jāgaida, līdz sludinājums par Sisi pārdošanu parādījies "e-bay" vietnē. Lai gan izsoļu platformas administratori jau trešdienas pēcpusdienā sludinājumu dzēsa, sociālajos tīklos klejo saglabāti piedāvājuma ekrānuzņēmumi.

Foto: Ekrānuzņēmums

Bijušais Ēģiptes armijas komandieris sludinājumā nosaukts par "mazlietotu feldmaršalu". Dažu stundu laikā likmes sasniegušas 100 tūkstošus dolāru (90,6 tūkstoši eiro), raksta žurnāls "Foreign Policy".

Tāpat par interneta lietotāju diskusiju objektu kļuva Sisi aicinājums iedzīvotājiem ar SMS palīdzību ziedot 10 mārciņas (aptuveni 1 eiro) valsts ekonomisko grūtību mazināšanai, ziņo BBC. Šajā pašā runā Sisi aicināja ēģiptiešus klausīties tikai viņā.

Ēģiptes ekonomiskās problēmas lielā mērā nosaka straujš ārvalstu investīciju un tūrisma ienākumu kritums pēdējo gadu sociālo nemieru dēļ, kas sākās ar protestiem, kuros 2011. gadā tika gāzts ilggadējais prezidents Hosni Mubaraks.

Liela daļa līdzekļu aiziet degvielas subsīdijās un iekšējā parāda apkalpošanai. Valsts arī cieš no lielas inflācijas un bezdarba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!