Foto: Reuters/Scanpix

Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi sestdien veicis plašus pārkārtojumus drošības iestādēs, acīmredzami reaģējot uz pagājušajā nedēļā notikušo uzbrukumu drošības spēkiem.

Prezidents no darba atbrīvoja ģenerālštāba priekšnieku ģenerālleitnantu Mahmudu Hegazi, viņa vietā ieceļot ģenerālleitnantu Mohamedu Faridu Hegazi. Mahmuds Hegazi gan iecelts par prezidenta padomnieku stratēģiskās plānošanas un krīžu pārvaldības jautājumos.

Tikmēr Iekšlietu ministrija no darba atbrīvoja Nacionālās drošības pārvaldes vadītāju, vairākus ģenerāļus un vairākus desmitus augsta ranga amatpersonu, kas atbildīgas par teritoriju, kurā notika uzbrukums.

Šāds solis nav negaidīts, ņemot vērā, ka valsts amatpersonas publiski kā ciesto zaudējumu iespējamos iemeslus bija nosaukušas izlūkošanas problēmas, koordinācijas trūkumu un nekompetenci.

Ēģiptes drošības spēkiem 20.oktobrī no slēpņa uzbruka islāmistu kaujinieki. Kauja notika Lībijas tuksnesī 135 kilometrus uz dienvidrietumiem no galvaspilsētas Kairas.

Lai arī Iekšlietu ministrija oficiāli apstiprinājusi 16 drošībnieku nāvi, amatpersonas, kura vēlējās palikt anonīmas, norādīja uz vairāk nekā 50 kritušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!