Foto: AFP/Scanpix
Ēģiptes augstskolu studenti svētdien izsludināja beztermiņa pilsoniskās pretošanās akciju, informē ārvalstu masu mediji.

Valsts Studentu padomes paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook" teikts, ka "Ēģiptes valsts un privāto augstskolu studenti paziņo par beztermiņa pilsoniskās nepakļaušanās akciju un pievienojas vispārējam streikam, kas izsludināts 11.februārī".

Studenti plāno turpināt protesta kampaņu līdz pilnīgai visu prasību izpildei. Galvenā no tām ir tūlītēja varas nodošana civilpersonām un pēc iespējas ātrāka bijušā valsts prezidenta Hosnī Mubaraka un citu bijušo valstsvīru lietu iztiesāšana par pērnā gada sākuma nemieru apspiešanu.

Studentu padome, kas apvieno aptuveni 3,5 miljonus jauniešu, apsūdz pašreiz valdošo Ēģiptes bruņoto spēku Augstāko padomi par "galējas spriedzes radīšanu valstī un faktisku bezdarbību drošības atjaunošanā".

Piedalīties akcijā piekrituši visu Ēģiptes lielāko augstskolu studenti, vairākas akadēmijas un vairāki desmiti profesionālo institūtu.

Pēdējo dienu nemieru līderes, radikālās jauniešu kustības "6.aprīlis" pārstāvji paziņojuši, ka nav vērsušies pie Studentu padomes ar aicinājumiem atbalstīt protestus un tā esot studentu pašu iniciatīva.

Pirms dažām dienām'"6.aprīlis" izplatīja aicinājumu 11.februārī rīkot valstī vispārējo streiku, tā atzīmējot pirmo gadadienu kopš Mubaraka gāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!