Foto: Publicitātes attēli
Kairas tiesa par "islāma zaimošanu" piesprieda trīs mēnešu cietumsodu Adelam Imanam, kurš ir visslavenākais aktieris arābu pasaulē.

Imans, kurš vienlaikus ir arī ANO labās gribas vēstnieks un tiek dēvēts par arābu pasaules Čārliju Čaplinu, notiesāts aizmuguriski, pamatojoties uz prasību, kuru iesniedzis ar islāmistiem saistītais jurists Asrans Mansurs.

"Daži ļautiņi, kas tiecas pēc slavas, iesniedza pret mani sūdzību par darbiem, kurus esmu veicis un kurus viņi uzskata par islāma zaimošanu, kas, protams, nav tiesa," ceturtdien notikušajā sarunā ar aģentūru AFP sacīja Imans.

71 gadu vecajam aktierim šī nav pirmā tiesāšanās ar islāmistiem.

Iepriekšējā reizē viņš stājies tiesas priekšā par 1994.gada filmu "Al-Irhabi" ("Terorists"), kurā viņš spēlējis kādu islāma fundamentālistu, un par lugu "Al-Zaeem" ("Vadonis"), kurā izsmieti reģiona autokrātiskie līderi.

"Visi darbi, kuros esmu spēlējis, gājuši caur cenzoriem. Ja tie būtu zaimojoši, cenzori tos būtu aizlieguši," uzsver aktieris.

Imans ir spēlējis vairāk nekā 100 filmās un izpelnījies sabiedrības atzinību ar to, ka nav izrādījis godbijību nedz pret šīs pasaules varenajiem, nedz pret reliģiskajām autoritātēm.

1998.gadā Imans debašu raidījumā "Zvaigzne uz sakarsēta skārda jumta" stājās pretī trijiem islāmistiem, kas pārstāvēja Musulmaņu brālību, kuras izveidotā partija uzvarējusi tikko notikušajās parlamenta vēlēšanās.

Kopš 2000.gada Imans līdz ar Holivudas zvaigzni Andželinu Džolju un itāļu modes mākslinieku Džordžo Armani pilda ANO bēgļu aģentūras labās gribas vēstnieka pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!