Ēģiptes aviācijas pārstāvji apgalvo, ka "Egyptair" lidmašīna, kas pagājušā nedēļā iekrita Vidusjūrā, pirms pazušanas no radariem nav krasi zaudējusi lidojuma augstumu, kā to sākotnēji paudis Grieķijas aizsardzības ministrs, pirmdien vēsta "Al Jazeera".

Vēstīts, ka Grieķijas aizsardzības ministrs paziņojis, ka lidmašīna pirms izgaišanas no radariem veikusi straujus pagriezienus un krasi zaudējusi augstumu.

Ēģiptes Nacionālās aeronavigācijas pakalpojumu kompānijas direktors Ehabs Azmu pirmdien intervijā ziņu aģentūrai "Associated Press" paudis, ka dažas minūtes pirms lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem, tā tā lidojusi ar normālu augstumu, proti, 11300 metru augstumā, kas arī bijuši pēdējie dati, kas uzrādīti radaros.

"Šis fakts vien noliedz to, ko teicis Grieķijas aizsardzības ministrs," uzsvēris Azmu. Viņš atgādināja par Grieķijas aizsardzības ministra apgalvojumu, ka lidmašīna pirms pazušanas no radaru ekrāniem krasi zaudējusi augstumu līdz trīs kilometriem.

Zināms, ka pēdējo reizi kontaktējoties ar Grieķijas gaisa kontrolieriem, pilots nekādas problēmas nav pieminējis, atsaucoties uz Grieķijas civilās aviācijas dienestu, ziņja "Reuters". No Grieķijas radariem lidmašīna pazudusi divas minūtes pēc tam, kad izlidojusi no Grieķijas gaisa telpas.

Reiss "MS804" lidoja 11300 metru augstumā. Kontakti ar lidaparātu tika zaudēti virs Vidusjūras 2.45 pēc Kairas laika. Lidmašīna atradusies Ēģiptes gaisa telpā.

Kā ziņots, naktī uz ceturtdienu Vidusjūrā iekritusi kompānijas "EgyptAir" pasažieru lidmašīna "Airbus" A320, kas bija ceļā no Francijas galvaspilsētas Parīzes uz Ēģiptes galvaspilsētu Kairu.

Lidaparāts no radariem pazudis plkst. 2.39.40 pēc Kairas laika. Pazušanas brīdī lidmašīna atradusies 16 kilometrus dziļi Ēģiptes gaisa telpā un tajā bijuši 56 pasažieri un 10 apkalpes locekļi.

Lai gan lidmašīnas avārijas iemesls vēl nav zināms, amatpersonas norādījušas, ka, visticamāk, katastrofu izraisījuši teroristi, nevis tehniska kļūme. Lidmašīnas pazušana, neraidot briesmu signālu, vedina domāt, ka notikušajā vainojami teroristi, vai arī atgadījies, kas negaidīts un notikumi risinājušies ļoti strauji, atsaucoties uz Grieķijas aviācijas amatpersonu pausto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sestdien britu raidsabiedrība "Sky News" vēstīja, ka lidsabiedrības "EgyptAir" lidmašīnā īsi pirms pazušanas no radaru ekrāniem nostrādājis trauksmes signāls par ugunsgrēku uz klāja. Šo informāciju apstiprinājušas arī Francijas varas iestādes, kas izmeklē lidmašīnas katastrofu.

Jau piektdien Vidusjūrā atrastas lidsabiedrības "EgyptAir" pazudušās lidmašīnas atlūzas, ziņo britu raidsabiedrība BBC. Atlūzu atrašanu apstiprinājuši Ēģiptes bruņotie spēki un "EgyptAir" aviokompānija. Sestdien atrastās lidmašīnu atlūzas publicētas plašākai sabiedrībai.

Avarējušās lidmašīnas atliekas atrastas aptuveni 290 kilometrus no Aleksandrijas Ēģiptē, tāpat ūdenī atrastas pasažieru mantas.

Atrastas arī dažu cilvēku mirstīgās atliekas. Kā norāda amatpersonas, tehniskie palīdzības kuģi cenšas atrast lidmašīnas melno kasti. Savukārt Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi paziņojis, ka, lai atrastu Vidusjūrā avarējušās pasažieru lidmašīnas melnās kastes, Ēģipte izmantos zemūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!