Foto: Reuters/Scanpix

Publiskoti pirmie fotoattēli ar lidsabiedrības "EgyptAir" pazudušās lidmašīnas atlūzām, kas piektdien atrastas Vidusjūrā, informē britu raidsabiedrība BBC.

Fotoattēlus "Facebook" publicējis Ēģiptes varas iestādes pārstāvis. Tajās redzamas vestes, lidmašīnas sēdekļi, pasažieru somas, kā arī citi priekšmeti ar lidsabiedrības "EgyptAir" logo.

Vēstīts, ka piektdien Vidusjūrā atrastas lidsabiedrības "EgyptAir" pazudušās lidmašīnas atlūzas, ziņo britu raidsabiedrība BBC. Atlūzu atrašanu apstiprinājuši Ēģiptes bruņotie spēki un "EgyptAir" aviokompānija.

Avarējušās lidmašīnas atliekas atrastas aptuveni 290 kilometrus no Aleksandrijas Ēģiptē, tāpat ūdenī atrastas pasažieru mantas.

Atrastas arī dažu cilvēku mirstīgās atliekas. Kā norāda amatpersonas, tehniskie palīdzības kuģi cenšas atrast lidmašīnas melno kasti.

Kā ziņots, naktī uz ceturtdienu Vidusjūrā iekritusi kompānijas "EgyptAir" pasažieru lidmašīna "Airbus" A320, kas bija ceļā no Francijas galvaspilsētas Parīzes uz Ēģiptes galvaspilsētu Kairu.

Lidaparāts no radariem pazudis plkst. 2.39.40 pēc Kairas laika. Pazušanas brīdī lidmašīna atradusies 16 kilometrus dziļi Ēģiptes gaisa telpā un tajā bijuši 56 pasažieri un 10 apkalpes locekļi.

Lai gan lidmašīnas avārijas iemesls vēl nav zināms, amatpersonas norādījušas, ka, visticamāk, katastrofu izraisījuši teroristi, nevis tehniska kļūme. Lidmašīnas pazušana, neraidot briesmu signālu, vedina domāt, ka notikušajā vainojami teroristi, vai arī atgadījies, kas negaidīts un notikumi risinājušies ļoti strauji, atsaucoties uz Grieķijas aviācijas amatpersonu pausto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sestdien britu raidsabiedrība "Sky News" vēstīja, ka lidsabiedrības "EgyptAir" lidmašīnā īsi pirms pazušanas no radaru ekrāniem nostrādājis trauksmes signāls par ugunsgrēku uz klāja. Šo informāciju apstiprinājušas arī Francijas varas iestādes, kas izmeklē lidmašīnas katastrofu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!