Foto: AP/Scanpix
Lai gan aviokompānija "EgyptAir" iepriekš apstiprināja, ka Vidusjūrā atrastās atlūzas ir no ceturtdien avarējušās lidmašīnas, Grieķijas gaisa drošības vadītājs Atanasis Bins Grieķijas sabiedriskajai televīzijai "ERT" norādījis, ka tās nav lidmašīnas atlūzas, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Līdz šim atlūzu analīze liecina, ka tās nav no lidmašīnas, arī mans Ēģiptes kolēģis apstiprināja, ka vēl nav pierādīts, ka atlūzas ir no "EgyptAir" lidmašīnas," viņš paudis.

Ēģiptes izmeklētāju komanda sadarbībā Grieķijas kolēģiem turpina pārējo atlūzu meklēšanu.

"Mēs esam atraduši vraku," iepriekš intervijā raidsabiedrībai CNN pastāstījis aviosabiedrības "EgyptAir" viceprezidents Ahmeds Adels, "ir ļoti daudz iemeslu, kādēļ lidmašīna var nogāzties un avarēt. Mums šobrīd nav izskaidrojuma. Mums nepieciešams turpināt izmeklēšanu".

Lidsabiedrība "EgyptAir" arī tviterī ziņoja, ka saņēmusi oficiālu vēstuli no Ēģiptes Ārlietu ministrijas, kurā apstiprināta lidmašīnas atlūzu atrašana pie Grieķijas Karpatas salas.

Jau iepriekš mediji ziņoja par atlūzu atrašanu 230 jūras jūdzes jeb 426 kilometrus no Krētas salas, taču šo informāciju "EgyptAir" noliedza.

Kā ziņots, naktī uz ceturtdienu Vidusjūrā iekritusi kompānijas "EgyptAir" pasažieru lidmašīna "Airbus" A320, kas bija ceļā no Francijas galvaspilsētas Parīzes uz Ēģiptes galvaspilsētu Kairu.

Ēģipte vadīs avarējušas lidmašīnas izmeklēšanu, sadarbībā ar Franciju, atsaucoties uz Ēģiptes Gaisa negadījumu aģentūras vadītāja Aimana al Mokadema pausto, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". Līdzko tiks atrasta katastrofas vieta, izmeklētāji plāno sākt meklēt "melnās kastes" un vākt pierādījumus.

Lidaparāts no radariem pazudis plkst. 2.39.40 pēc Kairas laika. Pazušanas brīdī lidmašīna atradusies 16 kilometrus dziļi Ēģiptes gaisa telpā un tajā bijuši 56 pasažieri un 10 apkalpes locekļi.

Lai gan lidmašīnas avārijas iemesls vēl nav zināms, amatpersonas norādījušas, ka, visticamāk, katastrofu izraisījuši teroristi, nevis tehniska kļūme. Lidmašīnas pazušana, neraidot briesmu signālu, vedina domāt, ka notikušajā vainojami teroristi, vai arī atgadījies, kas negaidīts un notikumi risinājušies ļoti strauji, atsaucoties uz Grieķijas aviācijas amatpersonu pausto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ceturtdien uz vietu, kur pēdējo reizi bijuši satelīta kontakti ar lidaparātu, meklēšanas darbu veikšanai nosūtīti kuģi un lidmašīnas. Lidmašīna nav sūtījusi briesmu signālus un dažas minūtes pirms pazušanas no radariem, kontaktējoties ar Grieķijas gaisa kontroles dienestu, pilots par tehniskām ķibelēm nav ziņojis.

Grieķijas aizsardzības ministrs paziņoja, ka lidmašīna pirms izgaišanas no radariem veikusi straujus pagriezienus un krasi zaudējusi augstumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!