Ceturtdien eiro kurss kritās līdz vēsturiski zemākajai vērtībai attiecībā pret ASV dolāru - 0,8837 ASV dolāriem, un eksperti uzskata, ka piektdien eiro kurss varētu turpināt kristies, ziņo aģentūra "Bloomberg".
Pirmo reizi eiro kurss sasniedza vēsturiski zemāko vērtību šā gada 19. maijā, kad tas samazinājās līdz 0,885 ASV dolāriem.

Ceturtdien eiro kursa samazināšanos veicināja Eiropas Centrālās bankas procentu likmes palielināšana, kas vairoja bažas par to, ka varētu aizkavēties ekonomikas pieaugums ES valstīs.

Eiropas Centrālā banka procentu likmi palielināja līdz 4,5 procentiem, un tas aizkavēs inflācijas līmeņa celšanos. Taču šāda likmes palielināšana vienlaikus var arī negatīvi ietekmēt uzņēmējdarbības sektoru.

Piektdien Āzijas valstu fondu tirgos eiro kurss bija 0,889 ASV dolāri par vienu eiro.

Eiro vērtības samazināšanās pret ASV dolāru nozīmē arī lata kursa samazināšanos pret ASV dolāru, bet tomēr ne tik lielā apjomā kā eiro vērtības samazināšanās pret ASV dolāru. Lata vērtība ir piesaistīta pie valūtas groza, kurā bez eiro ir iekļauts arī ASV dolārs, Anglijas mārciņa, un Japānas jena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!