Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas valstu valdības varētu apsvērt iespēju, kā to jau ir izdarījušas ASV, noteikt aizliegumu ieceļot ārzemniekiem, kas nesen bijuši Ķīnā, lai mazinātu koronavīrusa izplatīšanās riskus, otrdien pavēstīja Vācijas un Francijas veselības ministri.

"Patiešām, ir jautājums par iespējamiem ceļošanas ierobežojumiem vai vismaz (ceļotāju) pārbaužu pastiprināšanu uz robežas," pēc tikšanās Parīzē ar Francijas veselības ministri Agnesi Bizīnu sacīja Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns.

Šādi viņš atbildēja uz jautājumu, vai Eiropa varētu apsvērt līdzīga aizlieguma ieviešanu, kādu jau ir ieviesušas ASV. Ķīna pārmetusi Vašingtonai, ka tā ar šo lēmumu vairo paniku.

Nebūtu nekādas jēgas, ja Eiropā aizliegumu noteiktu tikai viena valsts, sacīja Špāns, ņemot vērā, ka robežas Eiropas valstu starpā netiek kontrolētas.

Francijas ministre atzina, ka ceļošanas ierobežošana "Eiropas ministriem ir viens no jautājumiem. Mums Šengenas zonā ir vajadzīgs saskaņots lēmums".

Vācijas un Francijas ministri lūgs ES prezidējošo valsti Horvātiju tuvāko dienu laikā sasaukt veselības ministru sanāksmi, lai tiktu apspriesti turpmākie soļi, kas būtu sperami koronavīrusa krīzes sakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!