Eiropas Kosmosa aģentūra (EKA) paziņojusi par pieteikumu pieņemšanas uzsākšanu no brīvprātīgajiem, kuri vēlētos piedalīties eksperimentā, kura laikā tiks simulēts lidojums uz Marsu, kas sāksies nākamā gada vidū un tupināsies aptuveni pusotru gadu.

"Pēc veiksmīgas 105 dienu iepriekšējā pētījuma pabeigšanas, kas noslēdzās jūlijā, EKA meklē divus kandidātus un divus dublierus līdzdalībai 520 diennakšu eksperimentā, kuru ieplānots sākt 2010. gada vidū," norādīts EKA mājas lapā izvietotajā paziņojumā.

Pieteikumi tiek pieņemti no kandidātiem 20 - 50 gadu vecumā, kam ir laba fiziska forma un augums ne vairāk par 185 centimetriem. Turklāt kandidātiem jābūt izglītotiem medicīnas, bioloģijas vai tehnikas jomā un jāpārvalda krievu un angļu valoda.

Piedalīties projektā gan varēs ne visi Eiropas iedzīvotāji, bet tikai to valstu pilsoņi, kuras piedalās sagatavošanās programmā nākotnes misijām uz Mēnesi un Marsu (ELIPS), proti: Austrijas, Beļģijas, Šveices, Čehijas, Vācijas, Dānijas, Spānijas, Francijas, Grieķijas, Itālijas, Īrijas, Norvēģijas, Nīderlandes un Zviedrijas, kā arī Kanādas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!