Foto: PantherMedia/Scanpix
Eiropā ir tikuši pārdoti tūkstošiem tonnu viltotu organiskās pārtikas produktu no Itālijas, otrdien paziņoja Itālijas policija.Izmeklējot šo krāpšanu, tika aizturēti septiņi cilvēki un konfiscētas 2500 tonnas pārtikas.

Policija pavēstīja, ka vairāku gadu laikā Itālijā, Austrijā, Beļģijā, Francijā, Nīderlandē, Šveicē, Ungārijā un Vācijā pārdoti 700 000 tonnu šādu produktu 220 miljonu eiro (155 miljonu latu) vērtībā.

Starp aizturētajiem ir triju agrobiznesa kompāniju "Sunny Land", "Sona" un "Bioecoitalia" augstas amatpersonas, kā arī sertifikācijas institūcijas direktors no lauksaimnieciskā Markes reģiona valsts austrumos.

Itālijas galvenā organisko ražotāju apvienība AIAB paziņoja, ka šī izmeklēšana parāda nozares vājās puses izejvielu importa kontrolēšanā. Ir arī nepietiekami tikusi pārbaudīta organiskās maizes un makaronu izstrādājumu ražošana, un ir jāveic vairāk pārbaužu, lai novērstu "mafijas iefiltrēšanos" šajā nozarē, kas attīstās pretstatā lauksaimniecībai kopumā.

Itālijas organiskās pārtikas nozares gada apgrozījums ir apmēram trīs miljardi eiro (2,1 miljards latu) - trīsreiz lielāks nekā pirms 10 gadiem. Itālijā ir Eiropā lielākais organisko ražotāju skaits un organiski kultivētās zemes daudzums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!