Podkāsta "Eiropas diena" epizodē šoreiz galvenā tēma ir Latvijas Eiropas Parlamenta deputātu atskaites par gada laikā padarīto un esošajiem vai gaidāmajiem ieguvumiem šo darbu rezultātā.

Jūlijā apritēja otrais gads, kopš pašreizējais Eiropas Parlamenta sasaukums sāka darbu. Ik pēc gada Latvijas deputāti atskaitās par padarīto un darba augļiem. Par to, kā darbojas šī pašvērtējuma sistēma un kāpēc tā ieviesta, sarunājāmies ar Eiropas Parlamenta preses sekretāru Latvijā Jāni Krastiņu.

Deputātu atskaites par paveikto ir Eiropas Parlamenta Biroja Latvijā iniciatīva, lai dotu iespēju deputātiem pastāstīt par savu darbu, bet vēlētājiem saskatīt, kā Eiropas Parlaments ietekmē mūsu dzīves.

Vairāk par šo iniciatīvu, kas deputātiem ir brīvprātīga, bet vienmēr tiek izmantota, podkāstā skaidro Krastiņš.

Tāpat epizodē ielūkosimies pašās atskaitēs, kurās savus darbus un to nozīmi skaidrojuši astoņi Latvijas deputāti – Andris Ameriks, Ivars Ijabs, Sandra Kalniete, Dace Melbārde, Inese Vaidere, Nils Ušakovs, Roberts Zīle un Tatjana Ždanoka.

Ar Eiropas Parlamenta deputātu darbu var iepazīties ikviens. Arī minētā atskaite pilnā apjomā pieejama Eiropas Parlamenta Biroja Latvijā tīmekļa vietnē.

Raidījumā pievēršamies arī dažām Eiropas Savienības aktualitātēm, starp kurām cīņa pret vīrushepatītiem un problēma ar Covid-19 vakcīnu neizlietošanu līdz derīguma termiņa beigām.

Iknedēļas podkāsts "Eiropas diena" top sadarbībā ar Eiropas Parlamentu. Klausieties podkāstu "Eiropas diena" šeit.

DELFI redakcijas veidotos podkāstus vari klausīties arī "Podbean", "Spotify", "Apple Podcasts" un "Google Podcasts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!