Foto: AFP/Scanpix

Eiropas mērogā organizētā kampaņā starp meklētākajiem noziedzniekiem iekļauts laupītājs no Latvijas Aleksandrs Kozuļevs, informēja Valsts policija.

Ņemot vērā, ka jau nepilnu mēnesi aktīvi notiek Pasaules futbola čempionāts, Eiropas tiesībaizsardzības iestādes ir nolēmušas organizēt savu "Eiropas meklētāko personu kausu", kuras mērķis ir atgādināt un pievērst uzmanību dažiem Eiropas meklētākajiem noziedzniekiem un padarīt tos tikpat zināmus kā īstos futbola spēlētājus. Jo lielāka sabiedrības daļa šos noziedzniekus redzēs un atpazīs, jo lielāka iespējamība viņus aizturēt, uzskata kampaņas rīkotāji.

Kampaņā tiek meklēti par dažādiem smagiem noziegumiem - slepkavībām, bruņotām laupīšanām, krāpšanām, liela mēroga narkotiku tirdzniecību.

Katru dienu no 12. jūlija līdz 14. jūlijam Eiropas Savienības (ES) tiesībaizsardzības aģentūras "Europol" un citas Eiropas tiesībaizsardzības iestādes savos sociālo tīklu kontos dalīsies ar kodiem, kurus nepieciešams ievadīt interneta vietnē "www.eumostwanted.eu/crimeleague", lai ieraudzītu meklētākos noziedzniekus un izveidotu savu noziedznieku komandu.

Šodien kopā ar citām astoņām meklētākajām personām Eiropā tiek izcelts arī noziedznieks no Latvijas - 1975.gadā dzimušais Aleksandrs Kozuļevs, kurš tiek meklēts par vairākām bruņotām laupīšanām.

Kozuļevs laikā no 2003. gada augusta līdz tā paša gada oktobrim personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās un lomu sadales veica virkni bruņotu laupīšanu dzīvokļos, pielietojot vardarbību un šaujamieroci pret vairākām personām. Cietušajiem tika nodarīti miesas bojājumi, kā arī nolaupīta nauda, dārglietas un citas mantas aptuveni 30 000 eiro apmērā.

Iepriekšējo šāda veida plaša mēroga kampaņu rezultātā tika aizturētas un apcietinātas sešas Eiropā meklētākās personas, kā arī sabiedrības aktīva iesaiste ir veicinājusi vismaz 17 citu bīstamu noziedznieku notveršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!