Foto: Shutterstock
Eiropas valstīs trešdien notika plaša policijas operācija pret Itālijas mafijas grupējumu "Ndrangheta", kuras gaitā tika aizturēti 132 šī grupējuma locekļi.

Vācijā vien šajā operācijā piedalījās vairāk nekā 1000 policistu un tika izpildīti apmēram 30 aizturēšanas orderi.

Varas iestādes tādās valstīs kā Itālija, Vācija, Francija, Spānija, Beļģija un Portugāle vienlaikus veica reidus kopīgā policijas operācijā, kuru atbalstīja Eiropols un Eiropas Savienības tieslietu organizācija "Eurojust".

Eiropols paziņoja, ka šīs operācijas gaitā tika apcietināti 132 cilvēki, kas pieder "vienam no pasaules varenākajiem noziedzīgajiem tīkliem".

"Starptautiskā operācija pret "Ndrangheta" (..) tagad ir līdz šim lielākā operācija saistībā ar šo Itālijas noziedzīgo sindikātu," teikts Eiropola paziņojumā.

Eiropols atzina, ka šī "mafijas stila orgnizācija ir atbildīga par lielu daļu no Eiropas kokaīna tirdzniecības apvienojumā ar sistemātisku naudas atmazgāšanu, kukuļdošanu un vardarbību".

Itālijas policija paziņoja, ka šīs operācijas ietvaros tika izpildīti 108 aizturēšanas orderi.

Briselē tika aizturēti 13 cilvēki un tika veiktas 25 kratīšanas mājās, vēstīja Beļģijas ziņu aģentūra "Belga", atsaucoties uz prokuratūru.

"Ndrangheta", kas ir bāzēta Itālijas dienvidu reģionā Kalabrijā, tiek uzskatīta par vienu no lielākajiem un spēcīgākajiem noziedzības sindikātiem Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!