Eiropas ostās ir izsludināta trauksme sakarā ar ziņām, ka teroristi plāno uz kāda prāmja novietot spridzekli, paslēpjot to autofurgonā, otrdien ziņoja britu telekompānija "Sky News".
Pēc telekompānijas ziņām, drošības pasākumi jūras ostās ir pastiprināti līdz augstākajam līmenim pēdējo divu gadu laikā. Izlūkdienesti uzskata, ka spridzeklis var būt paslēpts uz kāda prāmja jau pagājušajā nedēļas nogalē.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas valsts ministrs Džons Denems tomēr aicināja prāmju pasažierus nemainīt savus braucienu plānus. "Ostas kopš septembra ir trauksmes stāvoklī, bet ir svarīgi, lai cilvēki pārspīlēti nereaģētu uz neapstiprinātiem paziņojumiem. Nav jāatsakās no plānotiem braucieniem," sacīja Denems.

Lietuvas robežsargi otrdien rūpīgi pārbaudīja katru kuģi, kas ienāk Klaipēdas jūras ostā, jo sestdien no Starptautiskā glābšanas centra Polijā tika saņemta informācija par iespējamu uzbrukumu ASV vēstniecībai Viļņā.

Šādus brīdinājumus saņēmuši Dānijas, Latvijas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Norvēģijas, Krievijas un Zviedrijas specdienesti. Lietuvas robežsargi saņēmuši informāciju pa Interpola kanāliem, Eiropola un Lietuvas Kriminālpolicijas biroja.

Lietuvas robežsargiem dots rīkojums strādāt sevišķi vērīgi, īpašu uzmanību pievērst automašīnām, kas tiek pārvadātas ar prāmjiem, kā arī pārbaudīt pasažierus no konflikta zonām un citiem nestabiliem pasaules reģioniem.

Latvijas robežsardzes dienesta priekšnieks Gunārs Dāboliņš intervijā laikrakstam "Telegraf" apstiprināja, ka arī Latvijā kuģi tiek rūpīgāk pārbaudīti. Pēc viņa teiktā, ir saņemta informācija par iespējamu mēģinājumu ievest valstī spridzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!