Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) šonedēļ balsos par ierosinājumu cilvēktiesību pārkāpumu dēļ Čečenijā izslēgt no šīs organizācijas Krievijas delegāciju.
Preses konferencē Strasbūrā EP prezidents lords Rasels - Džonstons teica, ka balsojums par ierosinājumu izslēgt Krieviju notiks ceturtdien, kad Eiropas Padomē notiks debates par situāciju Čečenijā.

Līdz tam brīdim 18 cilvēku lielā Krievijas delegācija saglabās visas savas līdzšinējās tiesības, norādīja EP prezidents. Taču ceturtdienas balsojumā par Krievijas izslēgšanu no organizācijas viņi piedalīties nevarēs.

Līdzīgs ierosinājums jau tika noraidīts EP Parlamentārās asamblejas janvāra sesijā, un Krievijas delegācija turpina piedalīties organizācijas darbā.

EP Parlamentārā asambleja Strasbūrā asi kritizējusi Krievijas militāro kampaņu Čečenijā. Martā Eiropas Padomes delegācija, kas apmeklēja Čečeniju, atzina, ka abas karojošās puses pastrādājušas kara noziegumus.

Ja ierosinājums balsojumā tiks pieņemts, tad Krievijas delegācijai tiks atņemtas tiesības balsot, kā arī piedalīties asamblejas debatēs un darbā.

Diplomātiski ziņu avoti jau agrāk aģentūrai AFP norādījuši

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!