Attīstītajās rietumu valstīs katrs desmitais bērns kļūst par seksuālas vardarbības upuri, atsaucoties uz Eiropas Padomes aplēsēm, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

"Statistika liecina, ka attīstītajās rietumu valstīs aptuveni katrs desmitais bērns vai pusaudzis kļūst par vardarbīgas seksuālas izturēšanās upuri tādā vai citādā formā – incests, pornogrāfija, prostitūcija, cilvēku tirdzniecība vai uzmākšanās," aģentūra pastāstījis kāds EP pārstāvis.

Viņš norādījis, ka 70 – 85% gadījumos bērni personīgi pazīst cilvēku, kas pret viņiem izturējies vardarbīgi, un 90% gadījumos likumsargi par notikušo pat neuzzina.

Lai cīnītos ar šādiem noziegumiem, Padome nākamnedēļ Kijevā rīko konferenci. Tās dalībnieki apspriedīs pasākumus, lai paaugstinātu bērnu aizsardzības standartus. Tāpat iecerēts spriest par īpašas Eiropas līmeņa konsultāciju un bērnu rehabilitācijas sistēmas izveidi. Dalībnieki arī pārdomās, kā vairot bērnu iespējas vērsties pie tiesībaizsardzības iestādēm.

Konference notiks Eiropas Padomes jaunās pretvardarbības sociālās kampaņas ietvaros. Kampaņu prezentēja pērn novembrī Romā un tās mērķis ir informēt Eiropas sabiedrību par vardarbības pret bērniem mērogu un novērst seksuālu vardarbību. Kampaņas autori cer panākt, ka tās rezultātā visas Eiropas padomes valstis ratificēs 2007.gada bērnu aizsardzības konvenciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!