Foto: stock.xchng
Eiropā aizvien populārāka kļūst ideja par obligātajām tūristu nodevām, vēsta pirmdien raksta avīze "RBC Daily.

Kā norāda speciālisti, budžeta deficīts liek vietējām varas iestādēm izgudrot aizvien jaunus valsts kases papildināšanas avotus.

Daudzas pilsētas dažādās valstīs jau ieviesuši vai ir gatavas ieviest tā dēvēto tūristu nodokli, tādējādi kompensējot valsts finansējuma samazināšanu eirozonas krīzes laikā.

Pagājušajā nedēļā par šāda nodokļa ieviešanu televīzijā paziņoja Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni. Viņš kā "absolūti loģisku" raksturoja nodevas iekasēšanu viena eiro apmērā par nakti no katra tūrista, kurš ierodas Venēcijā un Florencē.

Uzturēšanās Romā maksās dārgāk - tur plānots iekasēt no katra tūrista, kurš apmetas kādā tūristu mītnes vietā, pa diviem eiro par diennakti.

Ar līdzīgu priekšlikumu iepriekš tika nācis klajā Barselonas tūrisma pārvaldes vadītājs. Pat viens eiro par nakti dos Katalonijai 15 līdz 20 miljonus eiro ienākumu gadā un palīdzēs tai kompensēt samazinātās valsts subsīdijas.

Obligātās tūristu nodevas ideja kļūst aizvien populārāka arī tajās Eiropas valstīs, kuras cietušas no krīzes daudz mazāk nekā Itālija un Spānija.

Piemēram, papildu nodeva tūristiem jāmaksā vairākās Vācijas pilsētās jau ne vienu vien gadu, un par līdzīga nodokļa ieviešanu domā arī Berlīnes varas iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!