Pirmdien tiek atklātas 2007. gada Eiropas darbavietu dienas. Tā ir ES mēroga iniciatīva, kur vairāk nekā 500 pasākumos, kas notiks visā Eiropā vairāk nekā 230 pilsētās un ilgs līdz 29. septembrim, darba meklētājiem būs iespēja tikties ar tiem, kas meklē darbiniekus. Darbavietu dienas rīko, lai plašāk informētu par iespējām pārvietoties Eiropā darba dēļ un dot iespēju darba devējiem tieši pieņemt darbā darbinieku un darba ņēmējiem — nepastarpināti atrast darbu. Šis pasākums ir turpinājums pagājušajā gadā sekmīgi noritējušiem darbavietu gadatirgiem, ko apmeklēja 150 000 cilvēku.
Latvijā "ES nodarbinātības dienas 2007" iezīmēsies ar konferenci 5. oktobrī, kuras laikā aģentūras, kas ikdienā veicina ES pilsoņu mobilitāti darba meklēšanas, izglītības un savstarējās palīdzības jomās, meklēs veidus, kā apvienot savus centienus un padarīt savus pakalpojumus pieejamākus klientam.

"Darbavietu dienas ir ES darbavietu un izaugsmes stratēģijas izpausme darbībā, kas veicina darbaspēka mobilitāti visā Eiropā un palīdz stiprināt izaugsmi", teica Vladimirs Špidla, Eiropas nodarbinātības, sociālo lietu un vienlīdzīgu iespēju komisārs. "Darbavietu dienas palīdz darba devējiem aizpildīt vakances un darba meklētājiem atrast darbu. Gan individuāli darba meklētāji, gan uzņēmēji un visi ES iedzīvotāji var izmantot iespējas pārvietoties Eiropā, lai strādātu."

Darbavietu dienas rīko sadarbībā ar EURES, Eiropas mēroga nodarbinātības dienestu, un tā uzticamo vairāk nekā 750 darbavietu mobilitātes konsultantu tīklu.

Vairāk nekā 230 pilsētās visā Eiropā notiks pasākumi, tostarp darbavietu gadatirgi, semināri un praktiskās mācības ar mērķi uzlabot darbaspēka mobilitāti Eiropā. Pasākumos būs pārstāvēts plašs organizāciju spektrs, gan vietējie uzņēmumi, valsts un privātie nodarbinātības dienesti, arodbiedrības, universitātes, interešu izglītības un profesionālās izglītības mācību iestādes un tirdzniecības kameras.

Briseles darbavietu dienu pasākums pirmoreiz notiks Eiropas Komisijas ēkā Berlaymont, un tajā piedalīsies 60 darba devēji, kuri pieņems darbā jaunus strādāt gribētājus. Šo pasākumu atklās komisārs Špidla, kurš arī sveiks īpašo viešņu, tenisa zvaigzni Justīni Heninu.

ES darbavietu dienas 2007. gadā tiek rīkotas saistībā ar ES 50 gadu jubilejas svinībām un Eiropas gadu vienlīdzīgām iespējām visiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!