Foto: RIA Novosti/Scanpix
Eiropas Savienība (ES) aicinājusi Baltkrievijas varas iestādes ieviest nāvessodu moratoriju, vēsta mediji, atsaucoties uz ES ārējo darbību dienesta preses sekretāru.

"Mēs strikti nosodām neseno Grigorija Juzepčuka nāvessodu, kuram šis soda mērs tika piespriests 2014. gada aprīlī. Šis jau bija otrais nāvessods Baltkrievijā gada laikā. Mēs apzināmies noziegumu nopietnību, par ko viņš bija notiesāts.

Eiropas Savienība iestājas pret nāvessodu izpildi, tāpēc ka nāvessods nevar tikt attaisnots ne pie kādiem apstākļiem," teikts ES oficiālajā paziņojumā.

"Nāvessods ir cietsirdīgs un nehumāns soda mērs. (..) Mēs aicinām Baltkrieviju - vienīgo valsti Eiropā, kurā tiek piemērots nāvessods, - pievienoties globālajam moratorijam, tādā veidā sperot pirmo soli uz pilnīgu tā atcelšanu," rakstīts paziņojumā.

45 gadus vecais Žitomiras apgabala iedzīvotājs Juzepčuks, pēc tautības čigāns, tika nošauts šonedēļ. Viņam bija septiņas sodāmības, tostarp par dažām slepkavībām. Sākotnēji Juzepčukam bija piespriesti 25 gadi cietumā, bet tur viņš nogalināja savu kameras biedru.

Baltkrievija ir pēdējā valsts Eiropā, kur joprojām kā soda mērs par noziegumiem tiek pielietots nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!