Eiropas vienotās valūtas eiro kurss pēc Eiropas Centrālās bankas sēdes sasniedzis jaunu 52 mēnešu jeb četru gadu un četru mēnešu rekordu - 1,15 ASV dolārus.
Kā atzina "Parex Asset Management" finanšu eksperti, Šveices franka kurss ne mazāk iespaidīgi uzstādījis 55 mēnešu rekordu, sasniedzot 1,31 ASV dolāra vērtību, savukārt Japānas jenas tālāku nostiprināšanos aizkavējušas runas par Japānas Bankas atgriešanos tirgū.

"Ceturtdiena valūtas tirgos pagāja izteikti nervozā, dažnedažādu spekulāciju un baumu elektrizētā gaisotnē," sacīja "Parex Asset Management" eksperti.

Kā svarīgāko notikumu valūtu tirgū speciālisti minēja Eiropas Centrālās bankas lēmumu eiro bāzes likmi saglabāt nemainīgu 2,5% līmenī un spekulācijas ap šo lēmumu.

"Neviens saprātīgi domājošs cilvēks nemaz negaidīja, ka Eirozonas monetārās politikas noteicēja savā ceturtdienas sēdē varētu eiro likmi pazemināt, tāpēc iespaidīgo un straujo eiro kursa lēcienu no 1,135 līdz 1,15 ASV dolāriem ir grūti izskaidrot savādāk kā vispārējas nervozitātes pastiprinātu spekulāciju rezultātu," atzina speciālisti.

Jau vairākas nedēļas tirgū vērojami impulsīvi rezultāti. "Normālos apstākļos salīdzinoši neliels grūdiens tūlīt pāraug lavīnveidīgā kustībā," atzīst eksperti. Līdzīgi notika arī vakar Šveices franku tirgū, kas jau vairākus mēnešus staigā "kā rokās sadevies" ar eiro.

Deviņu mēnešu rekordu ir sasniedzis arī Japānas jenas kurss. Vakar tas sasniedza 116 USD/JPY atzīmi. Japānas amatpersonas ar notiekošo ir neapmierinātas un draud iejaukties tirgū, ja Japānas jena tūlīt nepārtrauks nostiprināties, liecina "Parex Asset Management" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!