Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins diskusiju klubā "Valdajs" apgalvojis, ka Eiropas valstu iedzīvotāji dodas uz Krieviju saņemt Covid-19 vakcīnu "Sputnik V", bet savā dzimtenē pērk vakcinācijas sertifikātu, it kā būtu potējušies ar "Pfiezer" vakcīnu, vēsta portāls "Meduza".

Kā norādīja Putins, kura vadītā varas sistēma un pats regulāri izplata pret Rietumiem vērstu un pašu sasniegumus slavinošu propagandu, šādu informāciju sniedzot Eiropas ārsti.

"Nu, uzskata, ka "Sputnik" tomēr ir daudz uzticamāks, daudz drošāks," piebilda Putins.

Kremļa saimnieks to teica, runājot par obligāto vakcināciju Krievijā. Viņš uzsvēris, ka neatbalsta obligātu potēšanos, bet reģionālajām varasiestādēm ir tiesības ieviest šādu prasību noteiktām pilsoņu kategorijām.

Krievijā izstrādātā Covid-19 vakcīna "Sputnik V" nav oficiāli apstiprināta izmantošanai Eiropas Savienībā.

Prasību obligāti vakcinēties noteiktām iedzīvotāju grupām, galvenokārt pakalpojumu, tirdzniecības, medicīnas un citās jomās, Krievijas reģioni sāka ieviest jūnijā. Oktobrī Krievijā vairs nav neviena reģiona, kurā nebūtu spēkā obligāta potēšanās pret Covid-19 noteiktām ļaužu grupām, skaidro "Meduza".

Saskaņā ar "Our World in Data" informāciju Krievijā pašlaik pilnībā ir vakcinēti 32,9% iedzīvotāju.

Kopš septembra vidus Krievijā strauji aug ar Covid-19 inficēto un mirušo skaits. Pēdējās dienās tiek atklāti vairāk nekā 30 tūkstoši jaunu inficēšanās gadījumu, bet no slimības mirušo skaits pārsniedz 1000 dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!