Foto: AFP/Scanpix
Slavenais britu mūziķis Bilijs Brags devis padomu Eiropas Komisijai (EK) – institūcijai vajadzētu pārpirkt eiroskeptisko un konservatīvo Lielbritānijas laikrakstu "Daily Mail" un "pārinstelēt" to tā, lai tas par Eiropas Savienību (ES) vēstītu patiesību nevis labējo politiķu propagandas vēstījumus. Tāpat mūziķis norādījis, ka britu eiroskepticisms skaidrojams ar mediju magnātu vēlmi šādu ideju atbalstīt, vēsta portāls "Euractiv".

Brags intervijā portālam sacījis, ka laikraksts "Daily mail" ir kā dienas deva ksenofobijai, un, ja viņš drīkst dot vienu padomu Briselei, tad tai esot jānopērk šis laikraksts un cilvēkiem jāvēstī patiesība par to, kas notiek Eiropā.

"Pārņemiet to. Ielieciet jaunu redaktoru un sāciet publicēt faktus par ES," sašutumu par eiroskeptisko britu medija skatījumu pauda mūziķis.

"Referendums par izstāšanos no ES publikas priekšā nonāca pateicoties "Daily mail" un citu līdzīgu mediju aktīvai šīs idejas kampaņai," savu argumentāciju -  par labu piedāvājumam EK iegādāties mediju  - pamatojis Brags.

"Patiesais iemesls, kāpēc šī diskusija par referendumu vispār notiek, ir fakts, ka tādi mediju magnāti kā Ruperts Merdoks ( īpašnieks laikrakstiem "Sun" un "Times"), Bērkliju brāļi ("Telegraph" mediju grupa) un Lords Rotermers ("Daily mail" īpašnieks) šo referendumu vēlas paši," norādījis mūziķis.

Bilijs Brags savās dziesmās apcerējis britu politisko ikdienu, to starpā arī konservatīvo politisko spēku ietekmi uz britu medijiem, piemēram, dziesmā "it says here".

Brags ir arī autors grāmatai "The Progressive Patriot", kuras rakstīšānā esot smēlies iedvesmu no Džordža Orvela daiļrades. Grāmatā autors aicina valsts sociālistus mainīt savu stratēģiju patriotisma piekopšanā, to vairāk fokusējot uz kopējo labumu, nevis atsevišķas sociālas grupas izcelšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!