Foto: AFP/Scanpix
Eiropas Komisija (EK) uzaicinājusi Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" vadītāju Maiklu O'Līriju sniegt uzrunu konferencē Briselē, piedāvājot apmaksāt arī ceļa izdevumus uz Beļģijas galvaspilsētu, tomēr piedāvājums tika atsaukts, kad O'Līrijs paziņoja, ka vēlas izmantot "Ryanair" pakalpojumus, un uz konferenci viņš devās par saviem līdzekļiem, vēsta laikraksts "Irish Independent".

"Saņēmām elektroniskā pasta atbildes vēstuli, kurā bija teikts, ka "atvainojiet, bet EK nevar apmaksāt "Ryanair" reisa [izmantošanu], jo [Eiropas] Komisijā ir aizliegums izmantot zemo cenu reisus," laikrakstam atklājis "Ryanair" vadītājs.

Tomēr viņš uz konferenci devies par saviem līdzekļiem, raksturojot sevi kā "jaunavu attiecībās ar Briseli". Decembra sākumā notikušās konferences par inovācijām rīkotāji "Ryanair" vadītājam sākotnēji bija solījuši apmaksātu ceļu, limuzīnu un viesnīcas numuru.

"Jūs strādājat Eiropas Komisijā un likumīgi maksājat augstāku cenu, jo, skatīsimies patiesībai acīs, Eiropas nodokļu maksātāji par to tāpat samaksās," viņš saniknoti teica konferences dalībniekiem.

"Eiropas Savienība lielāko daļu laika pavada vai nu mani sūdzot tiesā, aizskarot, kritizējot, vai nosodot par gaisa satiksmes cenu samazināšanu visā Eiropā un tiešām sarežģījot dzīvi viņu iecienītajām lidsabiedrībām," O'Līrija teikto citēja "Irish Independent".

Viņš turpināja, raksturojot Briseli kā "ļaunuma impēriju", neskatoties uz faktu, ka tieši EK viņu ielūdza kā konferences goda viesi.

Jaunajiem uzņēmējiem, kas bija ieradušies uz konferenci, "Ryanair" šefs ieteica: "Pie velna, tieciet prom no Briseles pēc iespējas ātrāk, vai arī Brisele no jums izsitīs laukā jebkādu inovatīvismu un saprātu."

Gaisa satiksmes biznesa milža vārdus par Eiropas Komisiju publika uztvēra gan ar smiekliem, gan pārsteiguma pilniem skatieniem, norādīja "Irish Independent".

Tomēr O'Līrijs turpināja kritizēt EK, sakot, ka "jebkādas inovāciju kripatiņas paliek aiz durvīm, kad tu pārkāp slieksni, lai kļūtu par politiķi vai birokrātu".

Viņš minēja, ka konference par inovācijām ir ļoti svarīga, lai gan to jucekli, kas ir Eiropā", neatrisināts Eiropas politiķu samits, jo inovatīvas idejas Briselē neesot radītas jau kopš 1922.gada.

O'Līrijs pauda bažas, ka jauno uzņēmēju inovatīvais gars tiks nogalināts Briseles garajos pusdienu pārtraukumos un miegainajās pēcpusdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!