Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas Savienība (ES) vēlas jaunu tirdzniecības līgumu ar Lielbritāniju, bet ne par katru cenu, piektdien paziņoja Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena.

"Ja ir vēlēšanās, ir iespēja," Leienas teikto par pašreizējo situāciju saistībā ar ES-Lielbritānijas tirdzniecības līgumu citē aģentūra "Reuters". Šos komentārus politiķe paudusi pēc divu dienu ilgajām sarunām, kurās piedalījās ES dalībvalstu līderi.

"Esam panākuši progresu vairākos sarežģītos jautājumos, bet galvenie joprojām ir aktuāli," norādīja Leiena, piebilstot, ka priekšā vēl ir daudz darba.

Apvienotajai Karalistei un ES vēl jāvienojas par tālākajām attiecībām dažādās nozarēs, tostarp tirdzniecībā, aviācijā, imigrācijā un zvejniecībā. Vienošanās šajos jautājumos jāpanāk un abu pušu parlamentiem jāapstiprina līdz gada beigām.

Aizvadīto nedēļu laikā ES-Lielbritānijas sarunas sarežģījis Londonas ierosinātais likumprojekts, kurš paredz atkāpšanos no atsevišķiem "Brexit" izstāšanās līguma punktiem. Saistībā ar šo likumprojektu Eiropas Komisija arī uzsākusi pārkāpuma procedūru pret Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!