Foto: LETA

Eiropas Savienības (ES) breksita sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē vadīs jaunu komandu, kas kārtos attiecības ar Lielbritāniju pēc breksita, otrdien paziņojusi Eiropas Komisija (EK).

Plānots, ka Lielbritānija no ES izstāsies 31.oktobrī, kam sekos vismaz 14 mēnešu ilgs pārejas posms, kurā Briselei un Londonai būs jāvienojas par jaunu tirdzniecības līgumu.

Barnjē pašreizēja komanda, kas veda sarunas par izstāšanās līgumu, tiks apvienota ar ES "Brexit" gatavības" komandu, izveidojot jaunu darba grupu attiecību veidošanai ar Lielbritāniju, paziņoja EK.

EK norādīja, ka lēmums par jaunās komandas izveidošanu stāsies spēkā 16.novembrī, neatkarīgi no notikumiem Lielbritānijā.

Barnjē par "Brexit" sarunu delegācijas vadītāju iecēla līdzšinējais EK prezidents Žans Klods Junkers, un viņš saglabās amatu arī jaunajā EK sastāvā, ko vadīs Urzula fon der Leiena.

Kā ziņots, Lielbritānijas parlaments sestdien, 19. oktobŗi, nobalsoja par priekšlikumu, saskaņā ar kuru parlaments nevar apstiprināt premjerministra Borisa Džonsona panākto "Brexit" vienošanos, kamēr parlamentā nav pieņemts vienošanās izpildes likums.

Parlaments pieprasīja, lai Džonsons atliek "Brexit" uz laiku, kamēr likumdevēji turpina izskatīt jauno vienošanos par valsts izstāšanos no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!