Eiropas Komisijas (EK) piedāvā izvairīties no termina "cūku gripa" lietošanas un iesaka to aizvietot ar nosaukumu "jauna gripa", lai izvairītos no "katastrofālām sekām Eiropas cūkkopībai", vēsta ārvalstu mediji.
"Mēs varam raidīt kaitīgu signālu attiecībā uz cūkgaļas lietošanu," paziņoja Eiropas Savienības (ES) veselības komisāre Andrula Vasiliu.

Eiropas Komisija pauž bažas, ka "masu mediju panika" attiecībā uz cūku gripu vai novest pie Eiropas patērētāju masveida atteikumu lietot cūkgaļu uzturā.

Tiek ziņots, ka EK arī atcēla pašas rekomendāciju par eiropiešu braucienu ierobežošanu uz Meksiku. "Pagaidām mēs neredzam nepieciešamību ierobežot pilsoņu pārvietošanos," sacīja Vasiliu.

Iepriekšējā dienā viņa gan aicināja ES pilsoņus atturēties "no neobligātajiem braucieniem uz reģioniem, kurus skārusi cūku gripa".

Jau ziņots, ka Pasaules Veselības organizācija pirmdien trauksmes līmeni paaugstinājusi līdz ceturtajam no sešiem pandēmijas līmeņiem, kas liecina par ievērojami paaugstinātu globālu cūku gripas uzliesmojuma risku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!