Foto: AFP/Scanpix

Francijas atbildīgo dienestu eksperti patlaban strādā, lai identificētu trešdien, 18. novembrī, Sendenī rajonā veiktajā policijas operācijā nogalināto personu mirstīgās atliekas.

Raidorganizācija BBC ceturtdien vēstī, ka ekspertīzes apstiprinās, vai operācijā nogalināts asiņaino Parīzes teroraktu organizētājs Abdelhamids Abauds.

Kā trešdien ziņoja laikraksts "Washington Post", Sendenī operācijā, visticamāk, nogalināts esot Abauds. Divi Eiropas pretizlūkošanas dienestu izmeklētāji laikrakstam sacījuši, ka pēc operācijas eksperti steidzami veikuši DNS paraugu analīzes. Tajās noskaidrots, ka nogalinātais bijis Abauds, bet uzspridzinājusies sieviete esot viņa māsīca. Izmeklētāji šo informāciju sniedza anonīmi, jo oficiāls apstiprinājums tam vēl neesot.

BBC vēstī, ka operācijas mērķis bijis Abauds. Policijas operācija norisinājusies kādā dzīvoklī Parīzes mikrorajonā Sendenī. Kā skaidrojis Parīzes prokurors, Abauds nav bijis starp astoņiem cilvēkiem, kas arestēti dzīvoklī, taču patlaban mirstīgajām atliekām jāveic ekspertīze, lai tos identificētu.

Tikmēr Francijas valdībai jālemj, vai pagarināt ārkārtas stāvokli valstī. Jau vēstīts, ka Francijas prezidenta Fransuā Olands pēc teroraktiem Parīzē uz 12 dienām izsludināja ārkārtas stāvokli. Valdība par tā pagarināšanu lems ceturtdien. Pozitīva lēmuma gadījumā ārkārtas stāvoklis valstī tiks paildzināts par vēl trīs mēnešiem.

Jau vēstīts, ka Parīzes prokurors Fransuā Molīns nav apstiprinājis Abauda nogalināšanu. Tomēr Molīns atklājis, ka starp astoņiem aizturētajiem nav Abauds un meklēšanā izsludinātais Parīzes teroraktu līdzdalībnieks Salahs Abdeslams.

Savukārt Francijas Iekšlietu ministrijas pārstāvji, runājot anonīmi, BBC norādījuši, ka, visticamāk, Sendenī operācijā bojā gājuši trīs teroristi, bet neviens no viņiem pagaidām nav identificēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!