Atlantijas okeāna dibenā ar rīka "Google Ocean" palīdzību atrasts objekts, kas varētu būt zudušās pilsētas Atlantīdas ielu tīklojums, uzskata eksperti.

Līniju tīkls atrodas tūkstoš kilometru attālumā no Āfrikas ziemeļrietumu krasta netālu no Kanāriju salām.

Velsas lieluma taisnstūri pamanīja kāds aeronautikas inženieris, kas apgalvo, ka tas izskatās pēc pilsētas topogrāfiskā aerofotouzņēmuma.

Atlantīdas pētnieki uzskata, ka neizskaidrojamais tīklojums atrodas vienā no leģendārās salas iespējamām atrašanās vietām, vēsta britu tabloīds "The Sun".

Saskaņā ar sengrieķu filozofa Platona versiju pilsēta nogrima okeānā pēc tās iedzīvotāju neveiksmīgā mēģinājuma iekarot Atēnas ap 9.gadu tūkstoti pirms mūsu ēras.

Ņujorkas universitātes muzeja vēsturiskās arheoloģijas pārzinis Čārlzs Orsers piekrita, ka atklājums ir aizraujošs, un apsolīja šī fenomena tālāku pārbaudi. "Šī vieta ir viena no slavenākām Platona aprakstītās Atlantīdas iespējamām atrašanās vietām. Pat ja tā nav Atlantīda, šis objekts ir pelnījis tuvāku izpēti," viņš atzina.

38 gadus vecais Bērnijs Bamfords no Česteras, kas pamanīja "pilsētu", salīdzināja to ar Miltonkīnzu, jaunu pilsētu, kas būvēta pēc iepriekš izveidota plāna. "Tas noteikti ir cilvēku roku darbs," sacīja Bamfords.

Rīks "Google Ocean", programmatūras "Google Earth" paplašinājums, ļauj interneta lietotājiem "peldēt" starp zemūdens vulkāniem, skatīties video par eksotisko zemūdens dzīvi, lasīt par tuvējiem kuģu vrakiem, papildināt fotouzņēmumus un skatīties vēsturiskās okeāna ekspedīcijās uzņemtus materiālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!