Foto: AFP/Scanpix
Donbasā darbojas ap 10 000 bruņotu teroristu, kurus atbalsta aptuveni 10% vietējo iedzīvotāju, ceturtdien pavēstīja organizācijas "Informatīvā pretošanās" vadītājs Dmitro Timčuks.

"Donbasā, pēc mūsu specdienesta novērtējuma, darbojas ap 10 000 teroristu, kurus atbalsta līdz 10% iedzīvotāju," norādīja Timčuks.

Pēc viņa teiktā, izrādījies, ka Ukrainas varasiestādes, tostarp arī likumdevēji, nav gatavas šādam izaicinājumam.

"Mēs vēl nekad iepriekš nebijām saskārušies ar tādu apdraudējumu, ka Ukrainas reģionos būtu jārīko līdzīgas pretterorisma operācijas. Mēs Ukrainā vienmēr ekspertu, drošības spēku un politiķu līmenī esam uzskatījuši, ka gadījumā, ja būs teroristi un viņi rīkosies, tad viņu būs desmit, lielākais 20, kuri sagrābs kādu lidmašīnu vai kādu ēku. Atbilstoši arī bija izstrādāti pretterorisma likumi, kuri mums bija vēl līdz šim laikam, un tie bija paredzēti šādiem uzdevumiem," sacīja Timčuks.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!