Foto: EPA/Scanpix/LETA

Portāls "Delfi" piedāvā sekot līdzi Latvijas Ārpolitikas institūta (LIIA) piektdien no pulksten 17:00 līdz 18:30 viesnīcā "Bergs" rīkotajai diskusijai "Krievija un Rietumi: Jau aiz krīzes pārvaldības?".

Rietumu un Krievijas attiecību attīstība, līdztekus vajadzībai veidot dialoga platformas, lai veicinātu abu pušu interešu piepildīšanu, ir visnotaļ ilgtspējīgs analīzes objekts gan politiķu un ekspertu lokā, gan plašākā sabiedrībā. Šķiet, ka Rietumu mēģinājumi starptautisko sadarbību veidot balstoties uz vienotu izpratni par fundamentālām pamatvērtībām un cilvēktiesībām ir, ja ne izgāzušies, tad piedzīvojuši virkni izaicinājumu.

Latvijas Ārpolitikas institūts sadarbībā ar Frīdriha Eberta fondu, Kodoldraudu iniciatīvu (Nuclear Threat Initiative), Eiropas Līderības tīklu (European Leadership Network), Krievijas Ārpolitikas padomi (Russian International Affairs Council, RIAC) un VAS "Latvijas Dzelzceļš" rīko ikgadējo augsta līmeņa konferenci: "Rīgas Dialogi 2019: Krīzes pārvaldība un stratēģiskā stabilitāte eiroatlantiskajā kopienā." Konferences ietvaros tiek rīkota arī publiskā diskusija: "Krievija un Rietumi: Jau aiz krīzes pārvaldības?" Diskusija notiks angļu valodā.

Šī gada konference uz pastāvošo status quo raugās plašākā kontekstā. Konferencē uzsvars tiek likts uz kopējās drošības arhitektūras veidošanu Eiropā, kopējas izpratnes veidošanu un jauniem politiskiem risinājumiem. Tā kā lielākā daļa diskusiju, plašsaziņas līdzekļu un publikācijas uzsver atšķirības, kas atdala Rietumus un Krieviju, arvien uzsverot vajadzību pēc pastiprinātas atturēšanas politikas, šī konference ir atšķirīgs mēģinājums atrast vēl atlikušos kopīgos interešu punktus starp abām pusēm.

Publiskajā diskusijā piedalīsies Krievijas Ārpolitikas padomes (RIAC) ģenerāldirektors Andrejs Kortunovs, Tālo Austrumu Federālās universitātes prorektore Viktorija Panova, Francijas Stratēģiskā pētniecības centra pētniece Selīna Maranjē un Kanādas Karaliskās militārās koledžas profesors, NATO Aizsardzības koledžas pētnieks Kristians Leuprehts. Publisko diskusiju vadīs Latvijas Ārpolitikas institūta direktors, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Andris Sprūds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!