Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) organizē ekspertu diskusiju "Rīgas Drošības forums 2019". Portāls "Delfi" piektdien no pulksten 9 līdz 16 piedāvā sekot līdzi diskusijas tiešraidei.

Foruma laikā dažādos formātos tiks apspriesti NATO pastāvēšanas laika sasniegumi un izaicinājumi, tostarp NATO Baltijas valstīs, NATO un Krievijas attiecības, kā arī nākotnes attīstības scenāriji. Tāpat, apspriesti tiks starptautiskās drošības pārvaldības izaicinājumi - Ķīnas globālās drošības politika, starptautiskie enerģētikas izaicinājumi un klimata pārmaiņu procesi, kā arī jaunie ieroču kontroles mehānismi laikmetā, kur valstu robežas kļūst arvien netveramākas.

Šajā augsta līmeņa pasākumā piedalīsies starptautiskie civilie un militārie eksperti, politikas veidotāji un militārās industrijas pārstāvji, kuri apspriedīs virkni ar drošību un aizsardzības politiku saistītus jautājumus.

Rīgas Drošības forumu atklās Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Piecu diskusiju laikā, forumā uzstāsies vairāk nekā divdesmit pašmāju un starptautiskie eksperti. Pasākumu vadīs Ali Aslans, starptautisku televīzijas raidījumu vadītājs un žurnālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!