Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Džordžs Bušs vecākais, kurš bija ASV prezidents no 1989. līdz 1993. gadam, piektdien izrakstīts no slimnīcas, kur viņš divas nedēļas ārstējās no infekcijas, vēsta aģentūra AP.

Slimnīcā Teksasas štata Hjūstonas pilsētā Bušu vecāko nogādāja dienu pēc viņa sievas un bijušās ASV pirmās lēdijas Barbaras Bušas bērēm.

Bijušais prezidents sasirga ar asins saindēšanos. Sākotnēji viņu ievietoja intensīvās aprūpes nodaļā, bet vēlāk pārvietoja uz parasto pacientu palātu.

Buša vecākā pārstāvji apliecinājuši, ka 41. ASV prezidents jūtas labi un ir priecīgs atgriezties mājās. Turklāt hospitalizācijas laikā Bušs vecākais vairāk interesējies par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Hjūstonas "Rockets" gaitām izslēgšanas spēļu duelī pret Minesotas "Timberwolves", nekā par savu veselības stāvokli. Jāpiemin, ka "Rockets" pārliecinoši pieveica "Timberwolves" komandu piecās spēlēs.

93 gadus veco bušu pēdējos gados vajā veselības likstas, atgādina aģentūra AP. Kopš sasirgšanas ar Pārkinsona slimību viņš pārvietojas ratiņkrēslā un ar elektrisko skūteri. Problēmas piemeklējušas arī Buša vecākā elpceļus.

Buša vecākā dēls Džordžs Bušs jaunākais bija ASV prezidents no 2001. līdz 2009. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!