Foto: EPA/Scanpix/LETA
Mikroblogošanas vietne "Parler", ko iecienījuši tostarp radikāli uzskatu paudēji, pēc "Amazon" atteikuma turpmāk izmanot tās servisus tīmekļa lapas un datu izvietošanai, atradusi hostingu Krievijā, vēsta aģentūra "Reuters".

Pēc 6. janvāra grautiņiem ASV Kapitolijā, ko sarīkoja līdzšinējā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji, kompānijas "Apple" un "Google" izslēdza "Parler" lietotni no saviem veikaliem, bet "Amazon" uzteica sociālajam tīklam izvietošanas pakalpojumus.

Tehnoloģiju gigantu iebildumus rada "Parler" politika nedzēst saturu, kas aicina uz vardarbību. 2018. gadā izveidotais "Parler" sevi sauc par "vārda brīvības lietotni". Tīkls, kas sevi pozicionē kā brīvu no cenzūras, īpašu popularitāti guvis konservatīvo amerikāņu aprindās.

18. janvārī "Parler" daļēji atjaunojis darbību ar kompānijas "DdoS Guard" hostinga palīdzību, raksta "Reuters". Šī servisa īpašnieki ir Jevgēnijs Marčenko un Dmitrijs Sabitovs no Rostovas pie Donas.

Starp šīs kompānijas klientiem ir arī Krievijas Aizsardzības ministrija, radiostacija "Eho Moskvi", laikraksts "Argumenti i fakti".

Domnīcas "Atlantic Council" eksperti sprieda, ka "Parler" 6. janvāra protestos, kas beidzās ar ielaušanos Kapitolijā un piecu cilvēku nāvi, varēja izmantot ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji. Pēc šī notikuma lielākie sociālie "Facebook" un "Twitter" tīkli bloķēja Trampa kontus.

Vairāk par "Parler" var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!