Izraēlas nometņu iedzīvotāji ir iesaistījušies sadursmēs ar karavīriem Gazas joslā, kad viņi centās nojaukt mājas pirms plānotās iedzīvotāju evakuācijas, informē ārvalstu masu mediji.
Protestētāji gūlās buldozeru priekšā un kāpa uz tiem, cenšoties pārtraukt vairāku pamestu māju nojaukšanu.

Evakuācijas ietvaros, kas sāksies augustā, iedzīvotāji tiks izvesti no visām Gazas joslas nometnēm un četrām no 120 Rietumkrasta nometnēm.

Jeruzalemē kāda Izraēlas pusaudža bēres, kuru piektdien nošāva kāds Palestīnas kaujinieks, izvērtās par protestiem pret evakuācijas plānu.

Sērotāji, kuri tērpušies evakuācijas pretinieku pieņemtās oranžās krāsas tērpos, pulcējās pie premjerministra biroja.

Piekrastes mājas, kas svētdien tika nojauktas Gazas joslā, atrodas netālu no pamestas viesnīcas, kurā ir iebarikādējušies simtiem iedzīvotāju izvešanas pretinieku.

Kad karavīri ieradās, lai nojauktu mājas, viņiem pretī stājās desmitiem jauniešu. “Ebreji neizraida ebrejus,” viņi sauca.

Sadursmēs ievainojumus guvuši desmit Izraēlas iedzīvotāji un desmit karavīri, taču neviens no ievainojumiem nav bijis smags, ziņo Izraēlas armijas preses sekretārs.

Iedzīvotāji uzskata, ka svētdienas notikumi vēsta par turpmākām nesaskaņām. “Mēs neatbalstam vardarbību, taču jums jāsaprot, ka, redzot ko tādu, mums ir jāstājas tam pretī. Mēs nepieļausim, ka mūsu apdzīvotajā teritorijā ierodas buldozeri,” stāsta viena no nometnes iedzīvotājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!