Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ekvadorā svētdien notiek prezidenta vēlēšanu otrā kārta.

Tajā par valsts galvas amatu sacenšas kreisais ekonomists Andress Arauss un konservatīvais kandidāts Giljermo Laso.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka 36 gadus vecajam partijas "Pilsoņu revolūcijas kustība" priekšsēdētājam un kādreizējam zināšanu un cilvēka talantu ministram Arausam un 65 gadus vecajam bijušajam vairāku lielu uzņēmumu vadītājam Laso ir ļoti līdzīgas izredzes uzvarēt.

Vēlēšanu pirmajā kārtā, kas notika 7.februārī un kurā bija 16 kandidāti, Arauss ieguva 32,7% balsu, bet Laso - 19,7% balsu.

Arauss ir eksprezidenta Rafaela Korreas protežē. Korrea, kas prezidenta amatu ieņēma divus termiņus, šobrīd dzīvo Beļģijā, lai izvairītos no tiesas piespriestā soda par korupciju. Neraugoties uz notiesājošo tiesas spriedumu, viņš saglabā ietekmi Ekvadoras politiskajā dzīvē.

Ja Arauss uzvarēs vēlēšanās, gaidāms, ka viņš turpinās Korreas "21.gadsimta sociālisma" politiku, palielinot subsīdijas un iestājoties pret Starptautiskā Valūtas fonda pieprasītajiem taupības pasākumiem.

Savukārt Laso gatavojas īstenot liberālu ekonomikas programmu, cenšoties piesaistīt ārvalstu investorus un radīt darbavietas.

Pašreizējais prezidents Lenins Moreno šajās vēlēšanās uz otru četru gadu amata termiņu nekandidēja.

Balsstiesības ir apmēram 13 miljoniem Ekvadoras pilsoņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!