Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ekvadoras Gaijakvilas cietumā ceturtdien bandu savstarpējais konflikts pāraudzis masveidīgā slaktiņā, kurā nogalināti vismaz simts ieslodzītie, vēsta BBC.

Tas varētu būt viens no asiņainākajiem cietuma konfliktiem pasaules vēsturē. No cietuma ilgstoši bijuši dzirdami gan šāvieni, gan sprādzienu troksnis. Bandu karu par narkotiku tirdzniecības ietekmi izdevies apturēt tikai tad, kad cietumā ieradušies ap 900 policistu un karavīru.

Kopējais oficiāli apstiprinātais konfliktā mirušo skaits patlaban ir 118, bet daudzi desmiti cilvēku veselība ir kritiskā stāvoklī, kā dēļ mirušo skaits vēl varētu pieaugt. Tāpat tiek ziņots, ka vismaz seši mirušie atrasti ar nogrieztu galvu.

Lai gan zināms mirušo un ievainoto skaits, daudzi vēl piektdien nav identificēti. Šī iemesla dēļ pie pilsētas morga pulcējoties liels skaits radinieku, vēloties noskaidrot, vai viņu tuvinieki ir mirušo vidū.

Pie morga BBC žurnālists sastapis arī kādu vīrieti, kurš savu mirušo dēlu redzējis fotogrāfijās, kuras klīst internetā, lai gan oficiāli viņa mirušo sarakstos nav. Kāda sieviete savukārt baiļojas, ka viņas dēls, kurš ieslodzījuma vietā pirms diviem gadiem nonācis par zādzību, varētu būt viens no brutāli nogalinātājiem, jo vienā no nogrieztajām galvām saskatījusi līdzības ar sava dēla sejas vaibstiem, raksta BBC.

Tikmēr morga apkārtni pārpludinājuši zārku pārdevēji un izvadīšanas pakalpojumu sniedzēji. Pandēmijas karstākajā punktā Gaijakvilā zārku trūcis un daudzi no Covid-19 mirušie apglabāti kartona kastēs, atzīmē medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!