Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Ekvadoras prezidents Rafaels Korrea, kurš dzimtenē tiek meklēts aizdomās par cilvēka nolaupīšanu, lūdzis politisko patvērumu Beļģijā, ziņu aģentūrai AFP atklājuši divi labi informēti avoti.

55 gadus vecais Korrea ar ģimeni kopš 2017. gada dzīvo netālu no Briseles un šī gada 25. jūlijā lūdza politisko patvērumu Beļģijā.

Korrea, kurš bija prezidents no 2007. līdz 2017. gadam, tiek turēts aizdomās par līdzdalību bijušā Ekvadoras parlamentārieša Fernando Baldas nolaupīšanas mēģinājumā 2012. gadā Kolumbijas galvaspilsētā Bogotā.

Balda, kurš palīdzēja Korreas partijai izstrādāt 2008. gada valsts konstitūciju, bet vēlāk kļuva par viņa pretinieku, bija aizbēdzis uz Kolumbiju, lai netiktu ieslodzīts cietumā par apsūdzībām valdības apvainošanā un nacionālās drošības apdraudēšanā.

Viņš neilgu laiku bija nolaupīts, līdz viņu atbrīvoja Kolumbijas policija.

Baldas nolaupīšanas dalībnieki tika tiesāti Kolumbijā un izteicās, ka tajā bijis iesaistīts Ekvadoras izlūkdienests, kas saņem pavēles no prezidenta. Korrea esot gribējis, lai Balda tiktu aizvests atpakaļ uz Ekvadoru un tur ieslodzīts cietumā.

Eksprezidents noliedz viņam izteiktās apsūdzības un izskaidro tās ar "politisku vajāšanu".

Korrea nav nedz apstiprinājis, nedz noliedzis ziņas par patvēruma lūgšanu Beļģijā.

Korrea sievai ir Beļģijas pilsonība, un Korrea agrāk studēja Beļģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!