Foto: AP/Scanpix
Arestētā narkobarona Hoakina "El Chapo" Gusmana dēlus tur aizdomās par uzbrukumu militārajam konvojam Meksikā, kurā dzīvību zaudēja pieci kareivji, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Uzbrucējiem izdevās atbrīvot policijas notvertu narkotiku tirgoni, kurš tika vests uz slimnīcu. Uzbrukumā konvojam tika pielietoti šaujamieroči un granātas, ievainojot 10 cilvēkus.

Incidents notika Sinaloas štatā Meksikas ziemeļos – teritorijā, kuru pirms aresta šā gada janvārī kontrolēja Gusmans.

Varasiestādes aizdomās par uzbrukuma organizēšanu tur "El Chapo" dēlus, kuri pēc tēva aresta pārņēmuši narkotiku karteļa vadību savās rokās. "Līdz šim brīdim mums nav skaidrības par uzbrucējiem, bet ir ļoti ticams, ka tie bija "Chapo" dēli," paziņoja vietējo militāro spēku komandieris Gens Alfonso Duarte.

Uzbrukums noticis agrā piektdienas rītā, kad kareivji divās automašīnās eskortējuši Sarkanā Krusta ekipāžu, kurā atradies arestētais Hulio Oskars Ortizs Vega, pazīstams kā "El Kevin".

Konvojam uzbrukuši apmēram 60 bruņoti cilvēki. Viņi piekāvuši kareivjus un atbrīvojuši notverto narkotiku tirgoni. Uzbrucēji nolaupījuši Sarkanā Krusta automašīnu, bet divas militārās automašīnas sadegušas.

Meksikas varasiestādes Gusmana dēlus tur aizdomās arī par citiem uzbrukumiem, kas īstenoti pēdējo nedēļu laikā.

Augustā vienu no "El Chapo" dēliem nolaupīja konkurentu narkotiku kartelis. Varasiestādes ziņo, ka Gusmana brālis Aureliano Gusmas Loera, saukts arī par "El Guano" ir ierauts sīvā cīņā ar "Beltran Leyva" narkokarteli par kontroli nomaļajā Meksikas reģionā.

Vēstīts, ka janvārī Meksikas varasiestādēm izdevās sagūstīt no cietuma izbēgušo narkobaronu Hoakinu Gusmanu.

Kopš 58 gadus vecais narkobarons pagājušā gada 11. jūlijā izbēga no cietuma Meksikas jūras kājnieki veica plašas meklēšanas operācijas Sinaloas un Durango štatos.

Pirmoreiz viņš izbēga no cietuma 2001. gadā, paslēpjoties veļas ratiņos. 2014. gadā Gusmanu notvēra Sinaloa štatā ar ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes palīdzību. Otrreiz cietumā viņš pavadīja tikai 17 mēnešus un no paaugstinātas drošības cietuma atkal izbēga, izmantojot 1,5 kilometru garu tuneli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!