Zviedrijas koncerns "Electrolux" plāno investēt līdz 60 miljoniem ASV dolāru, lai uzbūvētu Sanktpēterburgā veļasmašīnu rūpnīcu ar jaudu līdz 300 tūkstošiem veļasmašīnu gadā.
Krievijas prezidenta pilnvarotā pārstāvja Ziemeļrietumu federālajā apgabalā preses dienestā aģentūrai "Interfax" pavēstīja, ka pilnvarotā pārstāvja vietniece Ļubova Soveršajeva rīkojusi sarunas par šo jautājumu ar koncerna izpilddirektoru Ilpo Helanderu. Tikšanās tika organizēta pēc Somijas ģenerālkonsulāta lūguma.

Daļu uzņēmuma produkcijas realizēs Krievijas teritorijā, daļu - eksportēs.

Koncerna vadība sākotnēji plāno importēt komplektējošās detaļas, nākotnē tās izgatavos Sanktpēterburgas un citu Krievijas reģionu uzņēmumi.

Pēc speciālistu aprēķiniem, rūpnīcā būs ne mazāk kā 1 tūkstotis darba vietu, kā apakšuzņēmēji tiks piesaistīti no 100 līdz 200 Krievijas uzņēmumu.

Pēc koncerna vadības domām, projekta realizācijai nepieciešama muitas un nodokļu sistēmas kārtība, kāda darbojas Eiropas Savienībā un lielākajā daļā Eiropas valstu. Tikšanās laikā tika apspriests jautājums par "brīvās muitas noliktavas" režīma piešķiršanu projektam.

Helanders pauda viedokli, ka koncerna projekts var kļūt par labu piemēru daudziem somu un zviedru investoriem veiksmīgām investīcijām Krievijas ekonomikas reālajā sektorā.

Projektu realizē kopējas programmas "Evrorossija" ietvaros, ko izstrādājusi Krievijas un Somijas ekonomiskās sadarbības komisija.

Nedēļas nogalē Helsinkos notiks komisijas sēde. Komisijas līdzpriekšsēdētāji ir Krievijas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrs Germans Grefs un Somijas ārējās tirdzniecības ministrs Kimo Sasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!