Elektroenerģijas piegādes pārtraukums, kas pagājušajā nedēļā skāra astoņus ASV ziemeļaustrumu štatus, nodarījis ne mazāk kā sešu miljardu dolāru (3,47 miljardu latu) zaudējumus, aprēķinājusi Kembridžā bāzētā pētniecības kompānija "Brettl Group".
Visvairāk no elektrības piegādes pārtraukuma cietusi Ņujorka, kuras zaudējumi, pēc sākotnējām aplēsēm, sasniedz vienu miljardu dolāru. Restorāniem vien radušies 75-100 miljonu dolāru zaudējumi, bet kopējie zaudējumi no saldēto pārtikas produktu sabojāšanās sasniedz 250 miljonus.

Kā LETA jau ziņoja, pagājušo ceturtdien īsi pēc plkst.16 (23, pēc Latvijas laika) ASV ziemeļaustrumos un Kanādas Ontārio provincē pārtrūka elektroenerģijas piegāde, atstājot bez elektrības 50 miljonus cilvēku. Tā pilnībā tika atjaunota sestdien 10 no rīta pēc pašmāju laika.

Ziemeļamerikas elektrības drošības padome (NERC) sākusi izmeklēšanu par elektroenerģijas piegādes pārrāvumu. Pēc NERC vadītāja Maikla Genta izteikumiem, Ziemeļamerikas vēsturē lielākais elektroenerģijas padeves pārrāvums acīmredzot sācies Ohaio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!