Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas Kalmikijas Republikas galvaspilsētā Elistā svētdien aptuveni divi tūkstoši cilvēku mītiņā pieprasīja no amata atcelt administrācijas galvu Dmitriju Trapezņikovu, kurš ir bijis viens no tā sauktās "Doņeckas tautas republikas" vadītājiem, ziņo "Radio Svoboda".

Līdz ar prasību atcelt Trapezņikovu no amata iedzīvotāji vēlas arī atgriezt pilsētas mēra izvēli tiešās vēlēšanās.

Dmitrijs Trapezņikovs par Elistas mēru iecelts 26. septembrī. Pērn pēc Ukrainas teritorijā ar Kremļa palīdzību izveidotās tā sauktās "Doņeckas tautas republikas" līdera Aleksandra Zaharčenko nāves sprādzienā Trapezņikovs īsu brīdi kļuva par viņa pienākumu izpildītāju.

Tikmēr protestētāji norāda, ka Trapezņikovs pirms viņa iecelšanas pilsētas galvas amatā nevienam Elistā nav bijis zināms, turklāt kungam ir netīra reputācija.

Trapezņikova kandidatūru pilsētas galvas amatam vietējam parlamentam ieteica Kalmikijas vadītājs Batu Hasikovs, savukārt viņu pašu amatam 2019. gada martā nozīmēja prezidents Vladimirs Putins.

Hasikovs savu izvēli pamatoja ar to, ka Trapezņikovam esot "kolosāla pieredze Donbasa atjaunošanā" un viņš esot "pretkrīzes menedžeris".

Tomēr Elistā par Trapezņikova iecelšanu nepriecājas un tur regulāri notiek pret viņu vērsti protesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!