Foto: AFP/Scanpix

Populārais britu mūziķis Eltons Džons uzskata, ka cīņa per geju tiesībām ir iestigusi un vēlas šo jautājumu pārrunāt ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

"Globāli pēdējos 18 mēnešos mēs esam pavirzījušies atpakaļ," ekskluzīvā intervijā britu raidsabiedrībai norādīja mūziķis. "Es satikšos un parunāšu ar Putinu, lai gan nezinu, kas labs no tā sanāks," par novembrī gaidāmo braucienu uz Krieviju atklāj homoseksuālais mūziķis.

Runājot par geju tiesībām, mūziķis aicina Anglijas baznīcu ņemt piemēru pazemībā un iecietībā no jaunā pāvesta Franciska. "Jaunais pāvests ir brīnišķīgs, viņš tik ļoti mani iedvesmo. Viņš izģērba to [baznīcu] kailu un paziņoja, ka galvenais ir mīlestība," sajūsminās mūziķis.

Džons arī norādīja, ka būtu atceļams katoļu mācītāju celibāts. "Tās ir vecas un muļķīgas lietas. Ja Jēzus Kristus būtu dzīvs, es nespēju iedomāties, ka tik kristīga un liela personība, kāds viņš bija, teiktu, ka tas nevar notikt," uzsver Džons.

Vēstīts, ka 2013. gadā Krievijā tika pieņemts likums "par geju propagandas aizliegumu". Daudzi gan šo normatīvo aktu uzskata par pret gejiem vērstu un asi kritizē prezidentu Putinu.

Savukārt pāvests Francisks, kurš savu valdīšanu Vatikānā ir sācis ar pārmērīgas greznības noliegšanu un iecietību pret dažādām sociālajām grupām, ir aicinājis nenosodīt homoseksuālus cilvēkus. "Ja cilvēks ir gejs un meklē Dievu, tad kas es esmu, lai viņu nosodītu?" teica pāvests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!