Foto: AFP/Scanpix

Kapavieta, kurā īslaicīgi bijis apglabāts populārais amerikāņu dziedātājs Elviss Preslijs, izņemta no Losandželosas izsolē pārdodamo lietu saraksta pēc tūkstošiem fanu protesta, ka tā ir jāsaglabā kā svētvieta, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vairāk nekā 10 tūkstoši fanu parakstījuši petīciju pret kapavietas, kura atrodas Foresthilas kapos Memfisā, pārdošanu. Izsoļu nams paziņoja, ka nepārdos kapavietu, kamēr kapsēta neatradīs risinājumu, kas apmierina fanus un saglabā Preslija piemiņu.

Elviss Preslijs tika īslaicīgi apglabāts šajā vietā blakus savai mātei 1977. gadā. Pēc diviem mēnešiem dziedātāju pārapbedīja viņa Greislendas mājā. Kopš tā laika kapavieta Foresthilā stāv tukša.

Kapavietas izsoles paredzētā sākuma cena bijusi 100 tūkstoši dolāru ( 55 tūkstoši latu), iekļaujot pašu kapavietu, tiesības apglabāšanas nolūkos atvērt uz aizvērt velvi, piemiņas uzrakstu iekalšanu un tiesības ceremonijā izmantot kapsētas kapelu. Kapavietu bija paredzēts pārdot izsolē svētdien.

Cita starpā izsolē varēja iegādāties arī dziedātāja telefona aparātu, medaljonu un karatē treniņa laikā iegūtā ievainojuma rentgena uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!